Salutació

La joia de la Festa Major envaeix Lleida i projecta arreu la seva alegria i força creativa. La ciutat és a punt per gaudir de la celebració que més exemplifica allò que és Lleida, una capital amb una empenta cultural extraordinària que és capaç de traslladar-la als carrers i de gaudir-la massivament amb un civisme exemplar. Tot el Maig Festiu, amb la Fira de Titelles, la Festa Major, la Festa de Moros i Cristians i l’Aplec del Caragol, és la millor mostra de la capacitat festiva i cívica de la ciutat.

La Festa Major aglutina la més gran concentració d’expressions de cultura popular i tradicional de Lleida, aquelles creades per la societat civil i que la mateixa ciutadania ha fet perdurar al llarg dels segles com a símbols propis. Els lleidatans i les lleidatanes ens sentim representats per lo Marraco, pels gegants i pel Seguici que surten aquests dies al carrer. Enguany, commemorem el 70 aniversari de l’estrena del gegant de Jaume I.

L’artista lleidatà Juan Manuel Pajares plasma l’esperit de la Festa Major amb una creació d’Street Art, una peça d’avantguarda que injecta modernitat a una celebració amb 400 anys d’història però que és plenament adaptada al perfil de la Lleida actual, vibrant i cosmopolita.

La Festa Major és font d’il·lusió i d’inspiració, com segur que seran inspiradores les paraules d’Antoni Tolmos, pionista i compositor, que serà l’encarregat de pronunciar el pregó en un acte solemne al Saló de Sessions on també distingirem 24 persones i entitats amb les plaques i medalles de la Paeria.

Revetlles, esports, cinema, propostes infantils, poesia, teatre, concerts, visites culturals i turístiques, castells, sardanes, danses tradicionals, activitats mediambientals… conformen un gran programa amb cites pensades per a tots els públics  i que convida la gent de Lleida i de fora de la ciutat a endinsar-se en aquesta gran manifestació de festa i de cultura. Tothom hi és convidat.

Hem d’estar orgulloses i orgullosos de l’extraordinària vivència ciutadana que representa la Festa Major de Lleida. Ara és el moment de gaudir-la com bé sabem, en els espais públics que compartim i amb l’esperit de bona convivència que totes i tots bastim en el nostre dia a dia a Lleida.

Us desitjo una molt bona Festa Major!

Fèlix Larrosa i Piqué
Paer en cap