La pregonera

MARTA INFANTE

La mezzosoprano Lleidatana realitza estudis de cant, piano i viola al conservatori de la seva ciutat, traslladant-se més tard a la República txeca on realitza estudis superiors de cant a la Universitat d’Ostrava.

Ha cantat amb l’Orquestra Nacional d’Espanya, l’OBC, orquestra de RTVE, Filarmònica de Màlaga, Gulbenkian de Lisboa, ORCAM, Real Filharmonia de Galicia, Orquestra Simfònica de Navarra, entre d’altres i ha treballat amb directors com

A . Ceccato, L. Botstein, E. Colomer, Robert Howarth, Vaclav Luks, Enrico Onoffri, Giovanni Antonini, F.M. Sardelli, Paul Goodwin, Ottavio Dantone, Richard Egarr i Rinaldo Alesandrini, Ramon Tebar, C. Kalmar, K.Bakels, V.Pablo Pérez, Paul Daniels, etc..

Realitza una labor important en el mon del Lied i forma duet estable amb el pianista Jorge Robaina amb qui ha actuat al palau de la Música Catalana on guanyen un premi en el concurs el primer Palau per la seva interpretació de Mahler i Dvorak, Euskalduna de Bilbao, Caixaforum, Teatre calderón de Valladolid, Auditori Enric Granados de Lleida, Auditori Manuel de Falla de Granada y Teatre de la Maestranza de Sevilla entre altres.

Ha cantat en els principals festivals europeus de música antiga com Bienale de Venecia, The Bijloke, Festival Baroque de Sablé, Janackuv Maj , Oslo International Church Music Festival,  oncentus Moravie, Festival de Fribourg, Torroella de Montgrí, Caixaforum, Festival de música antiga de Sevilla, Festival d’Aranjuez, etc , així com als principals auditoris d’ Orient mitjà, Japó, Xile, Cuba i al Mozarteum d’ Argentina, Uruguay, Brasil i Mèxic. Colabora amb els grups de música antiga més importants del nostre País així com i amb ensembles d’arreu del mon com Collegium 1704 ( Txèquia), Collegium marianum, Dresdne barockorchestra, The Barrocade Israel ensemble, Ars Longa( Cuba), Collegium Marianum (txèquia), Via artis (Dinamarca), Orquesta Gulbenkian ( Lisboa), UNAM de Mèxic. Entre la seva extensa discografía destaquen, Alto cantatas de Telemann, Tonos al arpa y Cantate Contarini, amb l’arpista barroc Manuel Vilas Vilas i Dvorák songs amb el pinista J. Robaina.