Salutació

A Lleida, el final de l’estiu dona pas a una de les celebracions més importants del calendari anual de la ciutat. Les Festes de la Tardor representen una gran exhibició de la riquesa cultural i festiva que entre totes i tots hem bastit amb el pas del temps, un patrimoni que ens defineix i ens identifica. Els elements que simbolitzen les nostres festes –lo Marraco, els gegants, el seguici, els Castellers, els diables…- posen de manifest la capacitat de la societat lleidatana de crear cultura festiva a partir de la convivència i des d’un profund sentiment d’estimació i compromís col·lectiu amb la ciutat.

Lleida i la seva cultura enlluernen en les Festes de la Tardor. Com brillant és la veu i la carrera musical de la mezzosoprano lleidatana Marta Infante, que serà l’encarregada de pronunciar el pregó inaugural. I brillant és, també, l’art d’Estudi Nix, el gabinet de disseny gràfic que ha realitzat el cartell que és la imatge de la Festa.

Cultura popular i tradicional, esports, teatre, música, activitats infantils i propostes turístiques  fan bategar les Festes de la Tardor, un batec que implica tota la ciutat però que es fa especialment intens al Centre Històric. La pista de la Panera i la plaça del Dipòsit acolliran balls i revetlles en el context d’estrena urbana i, també, cultural que viu aquest barri, amb la recuperació de l’espai de l’antic Call Jueu, la Cuirassa de Lleida. I el batec especial que la ciutat viu a finals de setembre rep, així mateix, l’impuls de l’activitat de la Fira de Sant Miquel, la nostra mostra agroalimentària de referència internacional.

Les Festes de la Tardor llancen una gran invitació perquè tothom, petits i grans, gents de Lleida i arribades d’arreu, se submergeixi durant uns dies en la riuada d’alegria i de descobertes a tots els nivells que genera aquesta celebració. Us animo a gaudir-la com bé sabem els lleidatans i les lleidatanes, units en excel·lent convivència en l’espai públic que compartim.

Viviu la ciutat, viviu les Festes de la Tardor i sigueu feliços en el seu univers màgic.

Us desitjo unes molt bones Festes de la Tardor!

Fèlix Larrosa Piqué
Paer en cap